Οι... «4 σωματοφύλακες» της Super League!



Με το Μουντιάλ να έχει ολοκληρωθεί για τα καλά και τη διακοπή της Super League να πλησιάζει προς το τέλος της, ίσως ήρθε η ώρα να δούμε τους τέσσερις προπονητές των μεγάλων ομάδων του πρωταθλήματος της χώρας. Τι έχει πετύχει ο καθένας τους, που οδεύουν, τι δυσκολίες αντιμετωπίζουν και το κυριότερο γιατί ο κάθε ένας ξεχωριστά, είναι τόσο ιδιαίτερος.

Από τον αναμορφωτή του Παναθηναϊκού, στον ιδιόρρυθμο ηγέτη του ΠΑΟΚ. Το ελληνικό ποδόσφαιρο, έχει φέτος την τύχη, να διαθέτει τέσσερις εξαιρετικούς προπονητές, ένας για κάθε ομάδα του «big 4» της Super League. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς με τον πρωτοπόρο και σχεδόν αψεγάδιαστο στον πρώτο γύρο Παναθηναϊκό. Ο Ματίας Αλμέιδα με την πιο αποφασισμένη και τη πιο θελκτική στο μάτι ΑΕΚ της τελευταίας δεκαετίας. Ο Μίτσελ, στην προσπάθειά του να μαζέψει όλα τα λάθη στον Ολυμπιακό τον τελευταίο χρόνο. Και ο Ραζβάν Λουτσέσκου, ο εριστικός αλλά και ικανός κόουτς, που φέτος δέχεται αδίκως κριτική από παντού.


Ιβάν Γιοβάνοβιτς...ο Αναμορφωτής!

Ο Σέρβος τεχνικός, είχε κερδίσει τα πλήθη στο στρατόπεδο του «τριφυλλιού», ήδη από την προηγούμενη σεζόν. Τη χρονιά που διανύουμε, την ξεκίνησε σεμνά, ταπεινά και προσγειωμένα, τόσο ο ίδιος όσο και η ομάδα του. Με στοχευμένες μεταγραφές το καλοκαίρι, ο Παναθηναϊκός έκλεισε τρύπες, φέρνοντας τον Αλεξίς Τρουιγέ στα φορ, τον Ένις Τσοκάι στα χαφ και φυσικά τον Βραζιλιάνο Μπερνάρ στα εξτρέμ.


Παρόλο που ο Γάλλος στάθηκε άτυχος και μπήκε σε μία σειρά συνεχών τραυματισμών στον Παναθηναϊκό, ο Γιοβάνοβιτς δεν πτοήθηκε και συνέχισε τις νίκες με το υλικό που διαθέτει. Η στιβαρή άμυνα που έχει χτίσει, με το απόρθητο δίδυμο Σένκεφελντ - Μάγκνουσον, είναι η συνταγή της επιτυχίας σε όλο το πρώτο μισό της σεζόν, συν την ποιότητα στην επίθεση. Με τόσες σοβαρές απουσίες, όπως αυτή του Αϊτόρ, ο άθλος που κάνει ο Σέρβος κόουτς είναι η τρανή απόδειξη, πως όταν κάνεις τους ποδοσφαιριστές σου να σε πιστεύουν τόσο πολύ, πας στον “πόλεμο” ακόμα και με τους τελευταίους του ρόστερ.


Ματίας Αλμέιδα...ο Σωτήρας!


Ο σωτήρας από την Αργεντινή είναι εδώ και ήρθε για τους «κιτρινόμαυρους». Οι γνώμες ποικίλαν όταν ο Αργεντίνος κόουτς κατέφθασε στην Ελλάδα, καθώς οι περισσότεροι δεν ήξεραν ακριβώς τι να περιμένουν. Ο Αλμέιδα, ξεκίνησε τις αλλαγές στο σύλλογο, με ένα από τα κυριότερα μέρη, τη μεταγραφική ενίσχυση. Είναι ο πρώτος προπονητής εδώ και περίπου μία δεκαετία στην ΑΕΚ, που έχει τον πρώτο λόγο στις μεταγραφές. Με δική του προτροπή, η διοίκηση προχώρησε στην απόκτηση του Πινέδα, ενώ συνεργάστηκε αρμονικά με τους διοικούντες για να έρθουν οι Γκατσίνοβιτς και Γιόνσον.

Κεντρική γραμμή όμως στη δουλειά του στην ΑΕΚ δεν είναι άλλη από το ποδόσφαιρο που παίζει. Η Ένωση, μέσα σε ένα καλοκαίρι έκανε στροφή 180 μοιρών και άλλαξε εντελώς πρόσωπο στο χορτάρι. Υψηλό πρέσινγκ, ένταση στα τρεξίματα, ντουμπλαρίσματα, άμεσο και κάθετο ποδόσφαιρο είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που έβαλε ο Αλμέιδα στο παιχνίδι της. Είναι γνωστό ευρέως πια, πως παρόλο που βρίσκεται 8 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, αυτή τη στιγμή παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στη χώρα. Και για τους οπαδούς της ΑΕΚ, αυτό είναι ένα μεγάλο «Επιτέλους»!

Μίτσελ...ο Διαχειριστής!


Μετά τη γρήγορη απόλυση του Κορμπεράν στις αρχές της σεζόν, ο Βαγγέλης Μαρινάκης αποφάσισε να φέρει πίσω στον Ολυμπιακό τον άνθρωπο που ο ίδιος έδιωξε το 2015. Ο Μίτσελ, επέστρεψε στους «ερυθρόλευκους» και βρήκε ένα συνονθύλευμα παικτών, τους οποίους και κλήθηκε να διαχειριστεί. Ένα ρόστερ που ξεπερνάει τους 40 ποδοσφαιριστές, με αρκετούς ποιοτικούς αλλά και αρκετούς περιττούς.

Οι πρωταθλητές, έψαχναν σταθερή ενδεκάδα περίπου έξι μήνες τώρα και δεν την έβρισκαν. Ο Ισπανός τεχνικός, έχει κάνει μέχρι στιγμής το καλύτερο δυνατό. Παρατηρεί στις προπονήσεις, κρίνει ποιοι είναι οι σταθερά καλοί αγωνιστικά (π.χ. Ντόι, Μπιέλ, Μπακαμπού) και επιλέγει αυτούς στο 4-2-3-1. Η πρώτη επιβλητική εμφάνιση των «ερυθρολεύκων» ήταν στη Γερμανία, απέναντι στη Φράιμπουργκ και συνεχίστηκε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.

Μπορεί και τα δύο αυτά ματς να έληξαν ισόπαλα, αλλά ο Ολυμπιακός για πρώτη φορά μετά από καιρό είχε τον πρώτο λόγο με τη μπάλα στα πόδια. Είναι το καλύτερο που θα μπορούσε να ζητήσει κάποιος από έναν προπονητή που ήρθε μετά το ξεκίνημα της χρονιάς, δεν έκανε δικές του μεταγραφές και έπρεπε να διαχειριστεί ένα χαώδες ρόστερ χωρίς αρχή μέση και τέλος.


Ραζβάν Λουτσέσκου...ο Ζορισμένος!


Όταν είσαι ο πιο ακριβοπληρωμένος προπονητής της χώρας, αμειβόμενος με 1,5 εκατομμύριο ευρώ το χρόνο, αυτόματα οι απαιτήσεις είναι μεγάλες, έως και... παράλογες. Ο Ρουμάνος τεχνικός, αν και παλιά καραβάνα στον ΠΑΟΚ, αντιμετωπίζει σοβαρές δυσκολίες με το ρόστερ που του έχει δοθεί φέτος. Ένα ρόστερ που υπολείπεται ποιότητας και εμπειρίας, αλλά διαθέτει αρκετούς ταλαντούχους, όπως οι Κοτάρσκι, Κουλιεράκης, Τσαούσης, Κωνσταντέλιας, Ντάντας και Λύρατζης.

Με αυτούς πορεύεται φέτος και με αυτούς πρέπει να πετύχει ό,τι είναι δυνατόν, μιας και “κρεμάστηκε” από τη διοίκηση του Δικέφαλου του Βορρά το καλοκαίρι. Μάγος δεν είναι, ικανός ναι και μάλιστα πολύ. Άλλωστε, ο ίδιος έχει αποδείξει στο παρελθόν, ότι με ένα ρόστερ που διαθέτει έστω μερικούς ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, μπορεί να κερδίσει κάθε αντίπαλο και να διεκδικήσει με αξιώσεις τον τίτλο. Στόχος του φέτος, δε θα πρέπει να είναι άλλος από το να περιορίσει τη ζημιά, ήτοι η τρίτη θέση στο πρωτάθλημα. Η νίκη στο Καραϊσκάκη απέναντι στους πρωταθλητές, σίγουρα βοηθάει στο εγχείρημα αυτό, αν και δε θα είναι από μόνη της αρκετή. Και αν δεν ήταν ο Ρουμάνος κόουτς στον πάγκο, ακόμα και αυτή μπορεί να μην ερχόταν ποτέ.

👉Ακολουθήστε το σχολείο σε Instagram και Facebook για να μην χάνετε καμία μας πρόταση👈

SchoolBet | Εκτιμήσεις αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ

Προγνωστικά στοιχήματος, Αναλύσεις Αγώνων, Κουπόνι ΟΠΑΠ, Προτάσεις, Προβλέψεις, Bet Builder, Μακροχρόνια στοιχήματα | Θες ταμείο; Έλα στο σχολείο.


🔔Το σχολείο σε έστειλε ταμείο;;;
👉Στήριξε την προσπάθεια, κάνε τη δωρεά σου στο paypal - 1€ - 2€ - 5€  👍

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη